Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Stichting tanteLouise: minder salaris, anders ontslag

Dat is de keuze die de Stichting tanteLouise haar 350 medewerkers in de thuiszorg biedt. "Als medewerkers niet akkoord gaan met de nieuwe functie die we aanbieden met daarbij een lager salaris, dan zijn wij genoodzaakt te stoppen met de thuiszorg", stelt voorzitter van de Raad van Bestuur Jef Pelgrims.

De vakbonden betreuren het standpunt van de werkgever. "We gaan onze leden adviseren niet vrijwillig akkoord te gaan met een lager salaris in een nieuwe functie", stelt woordvoerster van de Abvakabo FNV Ella Milikan. "Er komt binnenkort een bijeenkomst met alle bonden. Daar zullen we de leden alles duidelijk uitleggen." De vakbonden zaten eerder deze week met de Raad van Bestuur rond de tafel. "We vinden het jammer dat we er niet in geslaagd zijn de bonden te overtuigen van de noodzaak van de maatregel", stelt Pelgrims. "Wij streven, net als de bonden, naar behoud van werkgelegenheid voor al onze medewerkers."

Ondanks het verzet van de bonden zet tanteLouise de plannen door. De ondernemingsraad en de Centrale Cliënten Raad van de zorginstelling lieten eerder al weten zich niet tegen de maatregelen te verzetten. Pelgrims legt uit dat al het personeel in de thuiszorg een nieuwe functie krijgt aangeboden. "De functie die ze nu hebben, medewerker huishoudelijke verzorging, komt te vervallen. Daar komt de functie huishoudelijke hulp voor terug. Die taak is minder zwaar maar wel in overeenstemming met wat vanuit de WMO gevraagd wordt en daar hoort dus een andere salarisschaal bij."

Pelgrims stelt in het belang van de medewerkers te opereren. "Het is voor ons makkelijker om de stekker uit de thuiszorg te trekken. Andere organisaties hebben dat al gedaan. Maar dat doen we niet, juist omdat we de 350 medewerkers aan het werk willen houden." Personeelsleden die de nieuwe functie en het lagere salaris accepteren krijgen een extra maandsalaris uitgekeerd en een baangarantie van twee jaar.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld