Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Allévo wil geen sociaal plan

Overleg tussen zorginstelling Allévo in Goes en vakbonden over het boventallig verklaren van 22 medewerkers van Allévo en het aan Allévo verbonden facilitair bedrijf Allité heeft gisteren helemaal niks opgeleverd. De Allévo-directie was niet bereid de in gang gezette reorganisatie te stoppen om met de vakbonden te praten over een sociaal plan, aldus vakbondsbestuurder Sengül Sözen van AbvaKabo en Jacob Riepe van CNV Publieke Zaak.

Zorgorganisaties hebben het zwaar, toonden zij na afloop enig begrip, maar een bedrijf moet een reorganisatie wel kunnen onderbouwen en tot een sociaal plan willen komen om de mensen bijvoorbeeld aan ander werk te helpen.

Vakbonden zijn laat bij de reorganisatie betrokken. Allévo-directeur Ineke Dekker gaf aan dat in de zomer al is getracht contact op te nemen, maar dat lukte niet. Riepe van CNV Publieke Zaak: We zijn altijd bereikbaar.

Volgens Dekker hebben de ondernemingsraden van Allévo en Allité inmiddels ingestemd met de reorganisatie en met hen wordt gesproken over een sociaal reglement in plaats van een sociaal plan.

Een dergelijk reglement heeft geen juridische basis, aldus Sözen. Een aantal mensen heeft, meldde Dekker, al elders werk gevonden. Wanneer en hoeveel mensen nog ontslag krijgen, kon zij nog niet zeggen. Sözen en Riepe denken dat Allévo geen ontslagtoestemming krijgt. We gaan onze leden nu individueel juridische hulp geven.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld