Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Principeakkoord Sociaal Plan Delta - Sluiting Wegener NieuwsDruk Nijmegen

Koninklijke Wegener en de betrokken vakorganisaties, De Unie, FNV Kiem, CNV Media en de NVJ hebben in de achterliggende weken overleg gevoerd over het sociaal plan zoals dat zal gelden voor de personele en sociale gevolgen die voorvloeien uit “Delta” en de sluiting van de drukkerij te Nijmegen (WNN). Dit overleg heeft deze week geleid tot een principeakkoord over het zogenoemde “Sociaal Plan Delta / Sluiting Wegener NieuwsDruk Nijmegen”.

Bij de aanvang van de onderhandelingen hebben partijen gezamenlijk vastgesteld dat het noodzakelijk was om op korte termijn te komen tot duidelijkheid over het sociaal plan dat voor Delta / de sluiting van WNN zou gelden. De onrust die al enige tijd binnen Wegener aan de orde was en het belang voor de onderneming om op korte termijn de voorgenomen reorganisatie te kunnen uitvoeren, lagen hieraan ten grondslag. Daarom hebben partijen ervoor gekozen om voor het project Delta en de sluiting van WNN het per 1 januari 2008 met een jaar verlengde “Sociaal Plan WKB II“ als basis te nemen.

Partijen hebben eveneens gezamenlijk vastgesteld dat het wenselijk is om in de toekomst - bijzondere omstandigheden daargelaten – eraan te werken om grote schoksgewijze reorganisaties zoveel mogelijk te voorkomen. Bovendien zijn partijen het met elkaar eens dat in de toekomst bij het oplossen van personele en sociale problemen als gevolg van reorganisaties, de nadruk meer moeten komen te liggen op preventief beleid, zodat personele en sociale gevolgen zoveel mogelijk beperkt en voorkomen kunnen worden.

Wegener heeft in dit verband onder meer toegezegd in het (sociaal) beleid van de onderneming expliciet aandacht te besteden aan het ontwikkelen van de lerende organisatie, employability van de daar binnen werkende personeelsleden en een organisatie die ruimte biedt aan werknemers om de verantwoordelijkheid voor hun eigen loopbaan te nemen.

In het verlengde hiervan treden Wegener en de bonden in overleg over de mogelijkheden om in de toekomst te komen tot een ander sociaal plan. De nadruk komt hierbij meer te liggen op  “van werk naar werktrajecten”. Ook de centrale ondernemingsraad (COR) van Wegener betrekken we bij deze gesprekken. Partijen hebben de intentie om een ‘sociaal plan nieuwe stijl’ in het eerste kwartaal van 2009 tot stand te brengen.

Dit sociaal plan zal gaan gelden voor mogelijk nieuwe reorganisaties binnen Wegener (voor zover zij niet voortvloeien uit Delta of de sluiting van WNN). In het eerste kwartaal van 2009 zal het “Sociaal Plan Delta / Sluiting WNN” ook van toepassing zijn voor mogelijk nieuwe reorganisaties die niet het gevolg zijn van Delta of de sluiting van Nijmegen.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld