Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899
Juristen Arbeidsrecht Nederland Juristen Arbeidsrecht Nederland 0882050899 Vredehofstraat 13 3761HA Soest
Klantbeoordelingen: Beoordeling ster 1 Beoordeling ster 2 Beoordeling ster 3 Beoordeling ster 4 Beoordeling halve ster (9.4 / 10)
810 beoordelingen

Iriszorg financieel in zwaar weer

Minder personeel, langere wachtlijsten. Dat scenario zou voor Parkzicht, het Slaaphuis aan de Stationsstraat en Hoogeland in Beekbergen wel eens werkelijkheid kunnen worden. Iriszorg, de overkoepelende organisatie voor maatschappelijke opvang en verslavingszorg in Gelderland, zit namelijk financieel in de problemen.

Vorige week kondigde de raad van bestuur een onmiddellijke vacaturestop af. Tijdelijke contracten worden niet verlengd, de inhuur van krachten is stopgezet. Bij het opmaken van de jaarrekening over 2007 kwam een tekort aan het licht. Insiders noemen een bedrag van 2 miljoen euro (op een begroting van 63 miljoen). Don Olthof, voorzitter van de raad van bestuur, wil dat bedrag niet bevestigen. Omdat de pijn naar verluidt met name in de personeelskosten zit, is per direct een vacaturestop afgekondigd.

De vacaturestop, een paardenmiddel, is volgens de bestuurder genomen vanwege onzekerheid over het tekort in 2007 en de inkomsten in het lopende jaar. Iriszorg zegt dat de maatregel niet direct gevolgen heeft voor de cliënten. Volgens regiodirecteur Bernadette Ottenschot is het dagelijkse werk in Apeldoorn en Beekbergen niet beïnvloed. Olthof sluit echter niet uit dat in de toekomst wachtlijsten ontstaan of oplopen.

Onder het personeel is onrust ontstaan, zo bevestigt Gorrit Smit van beroepsorganisatie NU'91. De ruim 1200 werknemers zijn bang voor een hogere werkdruk en ontslagen. "Maar in het sociaal plan staat dat er geen gedwongen ontslagen zullen volgen", aldus Smit.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld