Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Personeel Vérian akkoord met sociaal plan

Het personeel van Vérian dat betrokken is bij fase 1 van de reorganisatie, is gisteravond unaniem akkoord gegaan met het sociaal plan. Stemgerechtigd waren de leden van ABVA-KABO, CNV en NU 91. Op kleine onderdelen werden aanpassingen gevraagd. De bonden verwachten niet dat die bij de Vérian-directie op bezwaren zullen stuiten. De grootste thuiszorgorganisatie van de Oost-Veluwe kwam dit jaar in ernstige financiële problemen en voorspelde nog veel meer moeilijkheden als niet wordt ingegrepen. Het ging gisteravond om een sociaal plan voor de afdeling frontoffice (administratie, call center, planning).

De aanwezige leden gingen zelfs akkoord met de mogelijkheid van gedwongen ontslag eind dit jaar als alle pogingen om mensen binnen of buiten de eigen organisatie te herplaatsen (begeleiden van werk naar werk) mislukken. Een giga-stap voor het personeel om daarmee in te stemmen, weet Jan Kramer, bestuurder van de ABVA-KABO. ,,Maar men realiseert zich ook dat personeelsreductie uit bedrijfseconomisch oogpunt onontkoombaar is. Overigens is de strijd waarschijnlijk nog niet gestreden. Half september verwachten de bonden een toekomstplan van de Raad van Bestuur van Vérian te krijgen. Daarin zal ook de positie van de rest van het personeel, de thuiszorgwerkers in het veld, aan de orde komen.

Ik heb geen idee wat ons te wachten staat. We wachten maar af, aldus vakbondsonderhandelaar Kramer. De bonden waren eind juli goed te spreken over de positieve draai die de Vérian-leiding had gemaakt, amper een week nadat de sfeer in het overleg minder goed was. Jan Kramer sprak toen nog mede namens de andere bonden zijn onaanvaardbaar uit over de voorstellen van Vérian. Een week later had de Vérian-leiding zijn voornemens aanmerkelijk afgezwakt en werd een aanvaardbaar sociaal plan opgesteld.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld