Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Weinig geld beschikbaar voor uitvoering van sociaal plan Alifa

Nieuwe bezuinigingen bij Alifa zijn noodzakelijk om de organisatie gezond te maken. In een eerdere reorganisatie werden al tien formatieplaatsen geschrapt. Ook haalde de welzijnsinstelling veel externe opdrachten binnen. Voor dit jaar moet er een half miljoen worden bezuinigd op de huisvestingslasten en ligt er een nieuwe taakstelling voor externe opdrachten.

Vakbondsman Weijland bestempelt de nieuwe maatregelen als het laatste sluitstuk in de ombouw van de organisatie. "Het gaat echt een stuk beter met Alifa. Ik maak dit soort manoeuvres wel vaker mee. Bij organisaties waar fusies hebben plaatsgevonden heb je al gauw dubbelingen." "We hebben scherp onderhandeld, maar gedwongen ontslagen zijn waarschijnlijk niet te voorkomen", is de inschatting van Weijland. Het overleg met de directie over het sociaal plan is maandag afgerond. De leden van de bond hebben nu tot vrijdag 12.00 uur de tijd om te reageren.

"Ik merk wel dat het sociaal plan niet veel mag kosten. De gemeente wil niet bijspringen, dus het wordt moeizaam." De AbvaKabo-bestuurder wil graag een vangnet onder deze reorganisatie: "Alifa zet alles op een traject van werk naar werk. De betrokken medewerkers krijgen dan een andere plek in de organisatie. Voor andere oplossingen is ook absoluut geen ruimte." Alifa-directeur B. van Riessen bevestigt dat gedwongen ontslagen waarschijnlijk onvermijdelijk zijn. Hoeveel mensen er moeten vertrekken, hangt af van het sociaal plan zoals dat wordt vastgesteld. "De vakbond ziet dat plan als acceptabel, en ik ook. Het is zeker niet ruim, maar dat kan ik ook niet verantwoorden. Tot nu toe is de inhoud van de plannen en de koers van de reorganisatie positief ontvangen door de medewerkers.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld