Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Geen sociaal plan bij sluiting theater De Uitstek

Personeel van het Zwijndrechtse theater De Uitstek staat eind dit jaar waarschijnlijk op straat zonder dat er een sociaal plan is. Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad het theater juist een jaar eerder dan gepland te sluiten, juist om geld over te houden voor eensociaal plan. Om die reden worden er inmiddels al geen voorstellingen meer gehouden.Geen sociaal plan bij sluiting theater De Uitstekolgens zakelijk leider M. Haverkamp van De Uitstek komt er van een sociaal plan echter helemaal niets ongelukkig.

Het bestuur van De Uitstek en de gemeente praten alleen nog maar via advocaten met elkaar. Het personeel hoort amper nog wat. Van begeleiding naar ander werk is geen sprake: ,,Als we solliciteren bij de gemeente, moeten we achteraan aansluiten. We zijn moe en diep ongelukkig. Wethouder Miranda de Vries heeft dinsdag geweigerd verantwoording af te leggen aan de gemeenteraad over het feit dat het personeel van theater De Uitstek op 1 januari zonder sociaal plan op straat staat. De gemeenteraad besloot in maart op haar voorstel het theater niet pas in 2010 maar al op 1 januari 2009 te sluiten. Daardoor zou geld overblijven voor een sociaal plan. Fractievoorzitter F. Loos van Algemeen Belang Zwijndrecht wilde van haar weten waarom ze het raadsbesluit niet uitvoert.

Volgens De Vries kan ze daar nu geen antwoord op geven, omdat inmiddels ontslagprocedures lopen bij het Centrum Werk en Inkomen. Ze wil pas tekst en uitleg geven zodra de stichting De Uitstek, die zelf geen rode cent heeft, geliquideerd is. Tegen die tijd is het personeel echter al lang en breed verdwenen. Het theater heeft bijna vier volledige arbeidsplaatsen.>

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld