Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Sociaal Plan PI De Corridor vastgesteld

Tussen DJI, de departementsleiding van Justitie en de vakbonden ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak, BPSAG en CMHF is een akkoord bereikt over een Sociaal Plan voor de medewerkers van de PI De Corridor die de overstap willen maken naar de Pompestichting. De vakbonden zijn nu voldoende tevreden met de inhoud van het Sociaal Plan, hoewel niet alle eerder vastgestelde knelpunten zijn opgelost.

Het overleg over dit Sociaal Plan heeft lang geduurd. De vakbonden hebben ingezet op een Sociaal Plan dat overeenkomt met de afspraken die rond de privatisering van de Mesdagkliniek zijn gemaakt. Voor DJI was dit geen bespreekbare optie. Volgens DJI biedt het Sociaal Flankerend Beleid Rijk 2008-2012 voldoende mogelijkheden om de overstap te maken. Wij wilden betere afspraken voor de medewerkers die naar Pompe overgaan. Dat is wat ons betreft wel gelukt voor de salarissen en de Toeslag Onregelmatige Dienst, waarover zonder beperking in de tijd goede afspraken zijn gemaakt. Maar de vakbonden wilden over het wegvallen van de FLO (niet meer uittreden met 60 jaar) en de gevolgen van de overgang van het pensioen van ABP naar PGGM aanvullende afspraken. Op die onderwerpen wilde DJI niet ver genoeg gaan.

In het Sociaal Plan PI De Corridor is vastgelegd dat medewerkers die naar de Pompestichting overgaan een stimuleringspremie meekrijgen om daarmee rechten in te kopen bij het PGGM voor pensioen en/of FLO. In het eindbod van DJI was sprake van een stimuleringspremie van maximaal 6 tot 12 maandsalarissen. De vakbonden hebben voorgesteld om deze premie, voor de categorie 50 tot 55 jaar, te verhogen naar maximaal 22 maandsalarissen. DJI was daartoe niet bereid waarop de vakbonden besloten om de kwestie te bespreken met de Secretaris-generaal van het ministerie van Justitie.

Dit overleg heeft op maandag 13 oktober 2008 plaatsgevonden. De Secretaris-generaal wilde aanvankelijk niets overeenkomen. Hij stelde dat DJI al te ruimhartig is geweest gegeven het feit dat het Sociaal Flankerend Beleid Rijk 2008-2012 voldoende mogelijkheden kent om een verantwoorde overstap te maken. Uiteindelijk hebben partijen voor de groep medewerkers van 50 jaar en ouder een akkoord bereikt op een stimuleringspremie van maximaal 14, 16 of 18 maandsalarissen. Voor de toekenning daarvan wordt een staffel gebruikt gebaseerd op leeftijd en diensttijd. Daarmee is het voor 50+ers financieel aantrekkelijker geworden om toch de overstap naar Pompe te maken.

De betrokken medewerkers worden door DJI ingelicht over het uiteindelijk overeengekomen Sociaal Plan. Op basis hiervan kunnen medewerkers besluiten om de overstap te maken dan wel als herplaatsingskandidaat bij DJI achter te blijven.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld