Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Sociaalplan afgewezen - Vakbond stelt ultimatum aan MediaMotion

Bij cd-maker MediaMotion in Uden dreigen vanaf woensdag acties, nu de leden het sociaal plan hebben afgewezen. CNV Chemie en energie heeft het bedrijf een ultimatum gesteld, dat op woensdagochtend 3 december om 0.00 uur afloopt. Bij MediaMotion raken 167 vaste werknemers hun baan kwijt.

Volgens CNV-onderhandelaar Frans ten Broeke is het sociaal plan dat MediaMotion aanbiedt slecht. De mensen worden afgescheept met een ondermaatse vertrekvergoeding van 4.500 tot 7.000 euro. Daar moeten ze dan wel hun salaris van december voor inleveren. En voor bemiddeling naar ander werk is een potje van 55.000 euro beschikbaar. Dat is net genoeg om ruim tien mensen aan een andere baan te helpen. Dit is onnacceptabel. De mensen hebben het terecht afgewezen.

CNV Chemie en energie wil dat MediaMotion meer geld uittrekt. Verder dringt de bond erop aan dat de aandeelhouders volledig meewerken aan een eventuele overname van het bedrijf in plaats van de mogelijkheden te frustreren of tegen te houden. Volgens Ten Broeke spelen Hendriks en Van Dom-melen, een bedenkelijke rol in de teloorgang van het bedrijf. Deze twee hebben al minstens zes faillissementen op hun naam staan, in binnen- en buitenland. Voor zichzelf hebben ze het goed geregeld, terwijl de werknemers met een schijntje worden afgescheept. Daar zijn de mensen erg kwaad over. Het actiecomité overlegt morgen over de vorm van de acties, voor het geval MediaMotion niet op het ultimatum ingaat.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld