Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899
Juristen Arbeidsrecht Nederland Juristen Arbeidsrecht Nederland 0882050899 Vredehofstraat 13 3761HA Soest
Klantbeoordelingen: Beoordeling ster 1 Beoordeling ster 2 Beoordeling ster 3 Beoordeling ster 4 Beoordeling halve ster (9.4 / 10)
716 beoordelingen

Abvakabo FNV eist duidelijkheid sociaal plan IJsselmeerziekenhuizen

Abvakabo FNV eist dat de MC Groep duidelijkheid verschaft over het sociaal plan voor de IJsselmeerziekenhuizen. Dit heeft de vakbond donderdag aangegeven in een gesprek met investeerder Loek Winter. Naast balanssteun van de Nederlandse Zorgautoriteit is het sociaal plan van groot belang voor het voortbestaan van de ziekenhuizen.

Wim van der Hoorn, bestuurder zorg: Sinds december zijn wij al in gesprek met de MC Groep over de invulling van een sociaal plan, maar tot nu toe is er nog steeds geen duidelijkheid over het aantal banen dat per afdeling verloren gaat. De investeerder wil in de toekomst de ziekenhuiszorg met minder personeel uitvoeren dan het aantal dat wij nodig achten om goede zorg te kunnen verlenen. Hierdoor neemt bij het personeel de twijfel alleen maar toe en kiezen steeds meer medewerkers zelf voor een andere baan. Als deze ontwikkeling zich voortzet, komt de bezetting op operatiekamers en afdelingen als intensive care en verloskunde binnen enkele weken onder de kritische norm. Dit brengt een oplossing voor de IJsselmeerziekenhuizen niet dichterbij.

Abvakabo FNV hervat over twee weken het overleg met de MC Groep en wil dan duidelijkheid over het totale businessplan. Bij het opstellen van een sociaal plan eist de vakbond dat voor boventallige medewerkers - zonder gedwongen ontslag - ander werk wordt gezocht.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld