Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899
Juristen Arbeidsrecht Nederland Juristen Arbeidsrecht Nederland 0882050899 Vredehofstraat 13 3761HA Soest
Klantbeoordelingen: Beoordeling ster 1 Beoordeling ster 2 Beoordeling ster 3 Beoordeling ster 4 Beoordeling halve ster (9.4 / 10)
725 beoordelingen

Menzies Aviation wijst eindbod voor Sociaal Plan af

De vakbonden FNV Bondgenoten en De Unie zijn woedend op afhandelingsbedrijf Menzies Aviation nu het bedrijf een eindbod voor een Sociaal Plan heeft afgewezen. Het probleem is volgens de bonden dat de onderneming het budget voor een Sociaal Plan steeds naar beneden bijstelt. In plaats van 2,8 miljoen euro, waar begin januari volgens Menzies nog over te onderhandelen viel, is er nu nog 2 miljoen euro beschikbaar.

Menzies kondigde eind vorig jaar al aan banen te willen schrappen. Sindsdien wordt onderhandeld over een Sociaal Plan. Het bedrijf heeft nu een eindbod voor een Sociaal Plan voor 240 van de 570 werknemers afgewezen. Menzies verschuilt zich achter de holding en de aandeelhouders. Zij willen een reorganisatie doorvoeren om in 2010 weer winst te maken. Om dit te realiseren willen ze in 2009 hun werknemers dumpen, zegt Marjolein Dubbelaar van FNV Bondgenoten.

Volgens De Unie ligt het voorstel dat Menzies als reactie op het eindbod heeft neergelegd zo ver af van de uitgangspunten dat ze er geen brood in zien om verder te onderhandelen. Wij hebben Menzies daarom laten weten dat De Unie onder handhaving van het eindbod geen deel zal nemen aan verdere besprekingen over een Sociaal Plan, aldus Unie-bestuurder Maarten Hoelscher. In het Sociaal Plan wordt onder meer een goede bemiddeling van werk naar werk geëist, om te voorkomen worden dat werknemers de WW in moeten. Daarnaast willen de bonden dat een aanvaardbare ontslagvergoeding worden meegegeven.

Op dinsdag 10 februari houden De Unie en FNV Bondgenoten een gezamenlijke ledenvergadering, waarbij de vakbondsleden bij Menzies worden geïnformeerd over de ontstane situatie. Een ontwikkeling die dan ook wordt besproken is dat bij de Ondernemingsraad een adviesaanvraag is ingediend voor een juridische splitsing van Menzies Aviation. Wat de gevolgen zullen zijn van een eventuele splitsing is nog onzeker.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld