Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Oude kantonrechterformule in nieuw sociaal plan Achmea

In een onderhandelingsresultaat voor een nieuw sociaal plan voor Achmea heeft FNV Bondgenoten met de zorgverzekeraar een afvloeiingsregeling afgesproken op basis van de oude kantonrechterformule.

Ook is afgesproken dat eventueel boventallige werknemers voor een periode van negen maanden van werk naar werk worden bemiddeld. Bestuurder Karin Heynsdijk is tevreden met het resultaat: Dit is een prima sociaal plan. Het motto is van werk naar werk met speciale aandacht voor ouderen. Lukt dat niet, dan is er een afvloeiingsregeling volgens de oude kantonrechterformule. Als de leden van FNV Bondgenoten het onderhandelingsresultaat goedkeuren, gaat het plan per 1 februari 2009 in, de datum dat de looptijd van het vorige sociaal plan afliep.

De Kring van Kantonrechters kondigde eind oktober 2008 aan de kantonrechterformule per 1 januari 2009 te gaan aanpassen. Dit is de vergoeding die de kantonrechter bij ontslag kan toewijzen aan een werknemer. Ze willen een andere berekening voor het aantal dienstjaren, rekening houden met de positie van werknemers op de arbeidsmarkt en met de financiële positie van de werkgever. FNV Bondgenoten vindt de aanpassing een slechte maatregel en blijft de oude berekening hanteren als uitgangspunt voor de sociale plannen die de bond afsluit.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld