Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899
Juristen Arbeidsrecht Nederland Juristen Arbeidsrecht Nederland 0882050899 Vredehofstraat 13 3761HA Soest
Klantbeoordelingen: Beoordeling ster 1 Beoordeling ster 2 Beoordeling ster 3 Beoordeling ster 4 Beoordeling halve ster (9.4 / 10)
794 beoordelingen

Sociaal plan bij ASM Europe

ASM Europe heeft gisteren met de vakbonden een sociaal plan afgesproken om de gevolgen van de verhuizing van de gehele productie en assemblage van Almere naar Singapore op te vangen. Bij die operatie zullen 180 banen verdwijnen. Het gaat om een principeakkoord waarover de vakbondsleden binnen ASME zich uit zullen spreken. Gistermiddag zijn de vakbondsleden van het sociaal plan op de hoogte gebracht.

De ondernemingsraad van ASM buigt zich nog over de adviesaanvraag over de beslissing tot verplaatsing. In drie batches worden de contracten dit jaar beëindigd, in april, na de zomer en in oktober. Ans van Uffelen, onderhandelaar namens FNV Bondgenoten, zegt dat de medewerkers begrijpen dat er iets moet gebeuren, maar deze aanpak wel erg drastisch vinden. Over het sociaal plan is Van Uffelen tevreden: Hoewel de medewerkers ervan op de hoogte waren dat het ooit eens zou gebeuren, kwam de aankondiging van de verhuizing naar Singapore voor veel mensen toch als een complete verrassing.

Het sociaal plan bevat een ‘van werk naar werk’-regeling, waarbij de medewerkers vier maanden lang hulp van een outplacementbureau krijgen bij het vinden van een andere baan. Verder is afgesproken dat ASM een ontslagvergoeding zal uitkeren volgens de oude kantonrechtersformule, omdat de nieuwe kantonrechtersformule sterk versoberd is. Ook hoeven medewerkers die vlak voor hun vervroegd pensioen zitten niet de ww in omdat ze dan hun opgebouwde vroegpensioenrechten verliezen.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld