Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Halbertsma Pallets Maastricht sluit met sociaal plan

Halbertsma Pallets Maastricht in Bunde gaat op 1 oktober dicht. Dat betekent weer minder werk in een toch al zwaar getroffen regio. Faber Halbertsma Groep concentreert de activiteiten in de bedrijven in Assen, Grouw en Hasselt. "Na indringende gesprekken met directie en werknemers hebben we gelukkig wel een sociaal plan weten te bereiken waarmee nagenoeg iedereen tevreden is", zegt regiobestuurder Henk Panhuizen van FNV Meubel & Hout. De 20 werknemers krijgen 100% doorbetaald tijdens hun opzegtermijn, voor sommigen vier maanden. Verder krijgen ze maximaal een jaarsalaris vergoeding mee.

Aanvankelijk wilde Halbertsma Pallets de helft van de medewerkers vervangend werk aanbieden. "Maar het zusterbedrijf in Hasselt bij Zwolle is echt te ver", aldus regiobestuurder Henk Panhuizen. Meer te spreken was hij over het aanbod voor enkele mensen in Eindhoven en het Belgische Westmalle, met vervoer en uitbetaling van reisuren. Maar ook dat viel vanwege de lange reistijden niet bij de werknemers in de smaak.

"Zo zijn we op een sociaal plan uitgekomen met een stevige vergoeding. Met een maximum van een jaarsalaris betaalt Halbertsma de kantonrechtersformule met de factor 0,8." Verder krijgen de mensen volledige doorbetaling in de periode die ze normaal gesproken als opzegtermijn hadden gehad. "Voor sommigen betekent dat nog 4 maanden 100%", aldus Panhuizen. Maar daarna is het ww "want over de werkgelegenheid in de regio ben ik niet optimistisch."

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld