Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Vakbonden in onderhandeling met Pross over invulling sociaal plan

Bij Bosch Security Systems in Breda verdwijnen rond vijftig banen. 37 medewerkers wacht gedwongen ontslag, de anderen kunnen met vervroegd pensioen. Het is de tweede forse reorganisatie bij Bosch Security Systems (BSS) in een jaar tijd. Vorig jaar werd besloten de productie naar lagelonenlanden over te hevelen. Dat kostte zo'n negentig banen. Nog voor die operatie helemaal is voltooid, zijn nu de aftersales service en andere kantoorafdelingen aan de beurt. Misschien wordt het nog erger.

Bij BSS is een 'relocatie-studie' in gang gezet, waarbij speciaal wordt gekeken naar de toekomst van het Bredase bedrijf. BSS heeft daarnaast een (wat grotere) vestiging in Eindhoven. De studie kan ertoe leiden dat de twee bedrijven worden samengevoegd, in Eindhoven, in Breda of elders, erkent general manager Frans Pross. De vakbonden zijn met Pross in onderhandeling over een sociaal plan voor de mensen die moeten vertrekken. Gisteren heeft een onderhandelingsronde plaatsgehad.

"Dit komt de mensen rauw op het dak vallen: alweer ontslagen terwijl de vorige reorganisatie nog niet eens is afgerond", zegt bestuurder Jan Haagmans van FNV Bondgenoten. "Dit hakt er flink in, het is een nieuwe klap voor de werkgelegenheid", aldus Piet Verburg van CNV Bedrijvenbond. Hij wil samen met de OR kijken naar de noorzaak van de nieuwe reorganisatie. "

En als die verplaatsingsstudie ertoe leidt dat Bosch Security Systems helemaal uit Breda vertrekt, dan wordt het nog erger. Dat zou een impact hebben voor meer dan tweehonderd mensen."

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld