Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

The Greenery bereikt akkoord over sociaal plan

The Greenery heeft met de vakbonden een voorlopig akkoord bereikt over het sociaal plan 2010-2011. Dat meldt FNV Bondgenoten. The Greenery zegt dat het akkoord zich in de fase van ledenraadpleging bevindt. In dat akkoord ziet The Greenery af van de lagere ontslagvergoeding. The Greenery wilde aanvankelijk in dat sociale plan de nieuwe kantonrechtersformule hanteren, waarbij het aantal dienstjaren minder zwaar telt. Zo tellen bij de ontslagvergoeding het aantal gewerkte jaren tot de leeftijd van 35 een half keer mee, in plaats van een keer zoals in de oude formule. In het voorlopige akkoord blijft de oude formule dus gehandhaafd.

Het is een onderdeel in het doorlopende sociale plan dat elke twee jaar wordt afgesloten met de bonden. De vakbonden hebben dit onderhandelingsresultaat positief voorgelegd aan de leden. Die stemming loopt tot volgende week. Wat de verdere wijzigingen in het sociale plan zijn, is niet bekend. The Greenery en FNV hebben afgesproken hierover na de ledenraadpleging pas naar buiten te treden.

Volgens een woordvoerder van FNV Bondgenoten is het gebruikelijk dat grote ondernemingen een doorlopend sociaal plan hebben. "Er is ook geen sprake van een grote lopende reorganisatie waarvoor dit sociale plan moet gelden. Dat is niet de aanleiding." Het versoberen van de ontslagvergoeding speelt bij meerdere bedrijven, maar de vakbonden verzetten zich tegen de aanbeveling van kantonrechters door vast te houden aan de oude formule of anderszins te compenseren. Bij slecht renderende bedrijven accepteren de bonden soms wel een versobering. "Als een bedrijf op omvallen staat, dan zullen we wel met minder akkoord moeten gaan, maar dat is hier niet aan de orde."

 

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld