Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Akkoord sociaal plan Hilverzorg

De raad van bestuur van Hilverzorg en de vakbonden hebben toch overeenstemming bereikt over een nieuw sociaal plan bij de Hilversumse instelling. Belangrijkste afspraak is dat er geen gedwongen ontslagen vallen bij de komende reorganisaties.

,,We kunnen nu eindelijk de helderheid geven waar iedereen op zit te wachten'', stelt Hilverzorg-topman Bernard Arnold. Onderhandelingen over een sociaal vangnet waren compleet vastgelopen. Op aandringen van de ondernemingsraad werd een bemiddelaar ingeschakeld in een ultieme poging de boel vlot te trekken. Personeel trok vorige week bij deze krant aan de bel, de nood is hoog. Door de aanhoudende onzekerheid belanden mensen ziek thuis.

Afgesproken is dat mensen die hun huidige baan kwijt raken, worden begeleid bij het zoeken naar een andere baan, binnen of buiten Hilverzorg. Zo lang de medewerker in kwestie maar meewerkt aan dat proces, is gedwongen ontslag niet aan de orde. Ook niet als geen alternatief te vinden blijkt. Arnold: ,,Maar dan volgt wel een gesprek, waarbij alle opties open staan. Inclusief, in overleg, ontslag.'' Het gaat in eerste instantie om honderd personeelsleden van de ondersteunende afdelingen (keuken, schoonmaak, wasserij, technische dienst, facilitaire zaken) verspreid over de zeven verpleeg- en verzorgingshuizen van Hilverzorg.

Bij de reorganisatie geldt een salarisgarantie. Wie bij Hilverzorg werk op een lager niveau accepteert, houdt de huidige inkomsten. Over toekomstige salarisstijging is een compromis gesloten: maximaal tien procent.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld