Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Geen sociaal plan Pelican

Leden werkzaam bij Pelican Magazines Hearst hebben het sociaal plan massaal afgestemd. Bij de uitgever van onder andere Elegance, Residence, Hitkrant en Cosmogirl, gaan vijftien arbeidsplaatsen verloren, waarvan acht journalistieke. Voor de ontslagen redacteuren zal nu individueel worden geprocedeerd. Op dit moment heeft Pelican ontslagvergunningen aangevraagd waartegen de NVJ verweer voert.

Pelican voert een financiële noodzaak aan als motief om te reorganiseren. De betrokken medewerkers hebben echter onvrede met de wijze waarop met hen is omgegaan. Zij voeren aan dat hun plaats wordt ingenomen door jonge freelancers.
Een jaar geleden werden Elegance, Residence, Hitkrant en Cosmogirl van de Telegraaf Tijdschriften Groep overgenomen. Het wrange is, aldus tijdschriftsecretaris Yvonne Dankfort, dat TMG een royaal sociaal plan heeft en Pelican niet. Daar kwam de moeilijkheid bij dat er maar liefst vier CAO's - waaronder de dagblad-CAO - golden voor 40 medewerkers waardoor een sociaal plan moeilijk was af te sluiten. Na veel onderhandelingssessies is er dus geen akkoord bereikt. Actie voeren heeft geen zin, aldus Dankfort, aangezien de betrokken medewerkers al niet meer op de redactie werken. De leden worden nu individueel begeleid.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld