Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Sociaal plan voor de Wereldomroep Gepubliceerd

Radio Nederland Wereldomroep en de betrokken vakbonden NVJ, CNV en FNV Kiem hebben vandaag het sociaal plan ondertekend zoals dit gaat gelden bij de reorganisatie van de Wereldomroep. De reorganisatie van de Wereldomroep zal plaatsvinden in 2012.

Het kabinet heeft het budget voor de Wereldomroep verlaagd met ruim 70 procent. Daarmee gaat het budget van de omroep vanaf 2013 van 46 miljoen naar 14 miljoen euro per jaar. De Wereldomroep zal zich toeleggen op het bieden van betrouwbare en onafhankelijke informatie aan mensen in landen zonder vrije pers.

Het sociaal plan is erop gericht om zoveel mogelijk medewerkers van werk naar werk te begeleiden. “We organiseren nu al veel cursussen en trainingen om zo het perspectief van werknemers te verbeteren,” zegt algemeen directeur Jan Hoek. “Daarnaast hebben we rekening gehouden met ons specifieke personeelsbestand met meer dan dertig nationaliteiten. Een deel van het plan is dan ook gericht op repatriëring, indien mensen terug willen naar het land van herkomst.”

De Wereldomroep werkt momenteel intensief aan de nieuwe organisatie gericht op free speech. De omroep onderzoekt welke doelgebieden en –groepen relevant zijn en welke content toegevoegde waarde heeft. De verwachting is dat het plan voor de nieuwe organisatie in het tweede kwartaal van 2012 gereed is. Daarna volgt de reorganisatie.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld