Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Sociaal Plan Grontmij 2015

Het sociaal plan Grontmij 2015 loopt tot en met 31 december 2015 en is van toepassing op werknemers die door een reorganisatie boventallig worden. Het sociaal plan Grontmij heeft geen nawerking.

 

Boventalligheid

Grontmij zal de werknemer zowel mondeling als schriftelijk meedelen dat hij boventallig wordt. Er wordt ook informatie gegeven over een mogelijke andere passende functie en de consequenties voor de WW-uitkering wanneer deze functie niet geaccepteerd wordt.

Een werknemer die boventallig wordt verklaard heeft 14 dagen om te kiezen tussen het Begeleidings- en Bemiddelingstraject of het direct beëindigen van de arbeidsovereenkomst.

Meer lezen over Boventalligheid? Bestel het GRATIS boekje "Boventallig, sociaal plan"

 

Begeleiding- en Bemiddelingstraject

Tijdens de looptijd van het sociaal plan Grontmij hebben boventallige werknemers voorrang op interne functies, mits ze hiervoor geschikt zijn.

Voor de begeleiding van werk naar werk en scholing heeft Grontmij €3.000 beschikbaar; Kosten hierboven kunnen verrekend worden met de beëindigingvergoeding. De werknemer kiest zelf een outplacementbureau.

Lees meer over Outplacement begeleiding vanuit sociaal plan

 

Beëindigingvergoeding

Bij de beëindiging van het dienstverband heeft de boventallige recht op een beëindigingvergoeding op basis van de kantonrechtersformule A * B (Aantal gewogen dienstjaren * Bruto maandsalaris).

Een werknemer die bij boventalligheid kiest voor directe beëindiging zal bovenop deze ontslagvergoeding 1 maandsalaris plus de opzegtermijn ontvangen.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met de beëindigingvergoeding ? Lees meer over Financieel advies vanuit sociaal plan

 

Transitievergoeding

Een werknemer kan nooit aanspraak maken op zowel de transitievergoeding als de beëindigingvergoeding. Wanneer dit toch voorkomt zal de transitievergoeding worden ingehouden op de beëindigingvergoeding.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld