Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Sociaal plan DSM Biologics 2015-2016-2017-2018

Het sociaal plan DSM Biologics is van toepassing op reorganisaties binnen en buiten de site van DSM in Groningen en loopt tot 1 april 2018. Het sociaal plan DSM Biologics is alleen van toepassing op werknemers die boventallig worden.

 

Beëindiging en ontslagvergoeding

De werknemer die boventallig wordt, krijgt dit door DSM in een persoonlijk gesprek medegedeeld. Ook hoort hij of er al dan niet een andere functie binnen DSM beschikbaar is. Als dit niet zo is heeft de medewerker de keuze uit 2 trajecten: traject "vaststellingsovereenkomst" en traject "outplacement begeleiding". Boventallige medewerkers krijgen voorrang op interne vacatures. Ongeacht de keuze van het traject krijgt een boventallige werknemer een ontslagvergoeding gebaseerd op de kantonrechtersformule met correctiefactor 1.

 

Gaat u een ontslagvergoeding ontvangen? Wilt u zo min mogelijk belasting betalen? Heeft u behoefte aan financieel advies? Financieel advies vanuit sociaal plan

 

Traject vaststellingsovereenkomst

Bij keuze voor dit traject ontvangt de boventallige DSM-medewerker  een vaststellingsovereenkomst met naast de basis ontslagvergoeding nog een aantal extra vergoedingen: 7/12 deel van bruto jaarinkomen, inkomen over de resterende opzegtermijn, €3.000 aan opleiding- of outplacementbudget. In de vaststellingsovereenkomst staan de ontslag-afspraken.

Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Laat uw vaststellingsovereenkomst checken

 

Traject outplacement begeleiding

Een boventallige werknemer die voor outplacement kiest blijft in dienst bij DSM en krijgt begeleiding voor het vinden van een nieuwe functie. Na een intakegesprek wordt er een outplacementplan opgesteld dat 8 maanden duurt. Als de boventallige werknemer zelf een outplacementbureau wil kiezen heeft hij een budget van €3.000 en daarnaast een budget van €2.000 voor opleidingen. Een werknemer die binnen de duur van het plan een baan buiten DSM vindt krijgt naast de basisvergoeding zijn salaris over de tijd dat het plan nog zou duren en 1 maandsalaris.

Meer weten over outplacement? Lees verder op Outplacement begeleiding vanuit sociaal plan

 

Verlengd outplacement

Na de duur van het outplacementtraject wordt de arbeidsovereenkomst met DSM beëindigd. Als de boventallige werknemer nog geen baan buiten DSM heeft, zijn er nog 2 keuzes: een extra opleidings - of outplacementbudget van €3.000 of het volgen van 6 maanden extra begeleiding.

Meer weten over sociaal plannen in het algemeen? Bestel boekje sociaal plan in kort bestek

 

Lees meer:

Sociaal plan nieuws

Voorbeelden sociaal plannen

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld