Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Sociaal Plan PostNL 2016-2017-2018-2019-2020

Het sociaal plan PostNL 2016 - 2020 is van toepassing op werknemers die als gevolg van een reorganisatie bij PostNL ontslagen worden en een vast contract hebben. Dit sociaal plan PostNL loopt van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2020. Het sociaal plan PostNL 2016 - 2020 bestaat uit verschillende opvolgende fases waarin de werknemer meerdere keuzes krijgt. De werknemer mag financieel advies inwinnen tot maximaal €525,-

 

Advies over financiele consequenties van ontslag 

Wilt u meer weten over de financiele consequenties van ontslag ? Wilt u weten wat financieel advies kan opleveren ? Informatie over financieel advies bij ontslag

 

Inzetbaarheid en Mobiliteit

Zowel PostNL als de medewerker zullen er in eerste instantie alles aan moeten doen om werkloosheid te voorkomen. Een ruime tijd voor de reorganisatie krijgen werknemers van PostNL de mogelijkheid om te kiezen voor vrijwillige mobiliteit. Kiest de werknemer hiervoor dan ontvangt hij de transitievergoeding aangevuld met 5 maandsalarissen en het aantal maandsalarissen voor de opzegtermijn. Tot het einde van zijn arbeidsovereenkomst kan de werknemer gebruik maken van de faciliteiten van Mobility.

 

Snel vertrek of later vertrek

 6 weken voor de reorganisatie krijgen de medewerkers van PostNL te horen of ze boventallig worden. In eerste instantie is er de mogelijkheid voor snel vertrek. De werknemer heeft dan recht op de transitievergoeding aangevuld met 4 maandsalarissen en het aantal maandsalarissen voor de opzegtermijn. Ook kan hij gebruik maken van Mobility. De arbeidsovereenkomst eindigt op de dag van boventalligheid.

 

De werknemer kan ook kiezen voor later vertrek. Het contract loopt dan tot 4 weken na boventalligheid. In deze 4 weken wordt gekeken naar interne herplaatsing. De vergoeding die de werknemmeekrijgt bestaat uit de transitievergoeding, 1 maandinkomen en het aantal maandsalarissen voor de opzegtermijn.

 

Meer informatie over sociaal plan? Bestel het GRATIS boekje Sociaal Plan

 

Outplacement Begeleiding

Een werknemer die niet kiest voor vertrek zal intensieve outplacement begeleiding krijgen. Daarnaast krijgt de werknemer een vergoeding en €500. Voor het einde van het contract wordt de opzegtermijn in acht genomen. Deze begint 4 weken na de datum van boventalligheid.

 

Ontslag via UWV

Kiest de werknemer voor GEEN van bovenstaande opties, dan zal PostNL een ontslagprocedure starten bij het UWV. Bij ontslag ontvangt de werknemer de transitievergoeding. Tijdens de procedure blijft de werknemer in dienst en kan hij gebruik maken van Mobility. De loonkosten die PostNL moet maken in de periode vanaf 4 weken na de datum van boventalligheid tot het begin van de opzegtermijn worden afgetrokken van de transitievergoeding.

 

Meer weten over outplacement en mobiliteit? Bestel het GRATIS boekje "van werk naar werk"

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld