Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Nieuw sociaal plan bij Telegraaf Media Groep

Actueel: Sociaal Plan Telegraaf Media Groep (TMG) verlengd tot eind 2015

In augustus kondigde Telegraaf Media Groep NV de noodzaak tot reorganisatie aan. Het ziet er naar uit dat hierbij ten minste 425 arbeidsplaatsen zullen komen te vervallen. In voorbereiding hierop wil de directie met de bonden overleggen over een nieuw sociaal plan. CNV Media is van mening dat een eventueel nieuw sociaal plan zich tenminste moet kunnen meten met het huidige.

 

Het verlies dat TMG heeft geleden door het Pro Sieben avontuur heeft alle krantenkoppen gehaald. Volgens TMG is dit echter niet de directe oorzaak van de aangekondigde reorganisatie. Krantenbedrijven hebben het nu eenmaal zwaar; ook De Telegraaf. Teruglopende inkomsten van advertenties, minder betalende abonnees, ga zo maar door. Wil TMG het hoofd boven water houden en op de toekomst zijn voorbereid dan zijn, aldus de directie, bezuinigingen en innovatie onontkoombaar. De bezuinigingen zullen zich niet beperken tot een specifiek gebied maar zullen, naar verwachting, over de hele linie plaatsvinden.

 

Op dit moment is nog niet duidelijk welke onderdelen van het concern getroffen zullen worden en in welke mate. TMG is bezig met een onderzoek en bereidt een reorganisatieplan voor. Naar verwachting zal er hierdoor eind oktober 2008 meer duidelijkheid zijn over de concrete gevolgen van de reorganisatie. Er is bij TMG een gedegen sociaal plan aanwezig. Dit sociaal plan loopt tot 1 januari 2009. Toch wil de directie nu al overleggen over een nieuw sociaal plan.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld