Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Werknemers ABN AMRO moeten worden beloond met goed sociaal plan

Actueel: sociaal plan Abn Amro 2018 - 2019 - 2020

 

Vanochtend presenteerde ABN AMRO haar halfjaarcijfers waaruit blijkt dat de bank als gevolg van extra voorzieningen die ze moest treffen niet goed heeft gepresteerd. Volgens vakbond FNV Bondgenoten zijn in ieder geval niet de werknemers hier debet aan.

Carla Kiburg, bestuurder FNV Bondgenoten: De werknemers blijven zich bovenmatig inzetten voor hún bank. Dat de resultaten tegenvallen komt door de reserveringen die ABN AMRO heeft moeten maken als gevolg van alle fusieperikelen en de kredietcrisis. Het bescheiden positief resultaat voor aftrek van de voorzieningen is vooral te danken aan de tomeloze inzet van de werknemers. Wij vinden dat dit moet worden beloond met een goede cao en degelijk sociaal plan.

In het najaar starten de onderhandelingen tussen vakbonden en werkgever over een nieuwe, geïntegreerde cao. Hierin wil FNV Bondgenoten niet alleen een goede inkomenspositie voor werknemers borgen, maar ook daadwerkelijk stappen maken in een goede balans tussen werk en privé. Kiburg: Het is ook in het belang van de werkgever dat de balans beter wordt. Werknemers die minder stress ervaren, kunnen ook beter presteren.

Maar eerst moet er worden onderhandeld over een nieuw sociaal plan; inzet van de vakbond is onder andere een verbetering van het voortraject en de interne herplaatsing van boventalligen. Kiburg: De bank kan de medewerkers in het voortraject veel eerder en beter voorbereiden op de komende veranderingen in hun baan. Als je dat doet kun je een hoop problemen besparen als mensen boventallig worden verklaard.

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld