Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Fatsoenlijk sociaal plan voor medewerkers V&D en Bijenkorf

Actueel: Sociaal Plan V&D 2015

 

FNV Bondgenoten heeft een goed sociaal plan afgesloten met warenhuisconcern Maxeda voor de medewerkers van onder meer de V&D en de Bijenkorf. De hoogte van de vergoeding bij ontslag is volgens de oude kantonrechtersformule. En de werknemers hoeven geen andere `passende' functie te accepteren die meer dan één loongroep lager is of als ze meer dan een uur moeten reizen.

Henk van der Ploeg, bestuurder FNV Bondgenoten: "Hoe het eraan toe gaat met een volgende eigenaar van de bedrijven moeten we nog zien. In ieder geval neemt Maxeda hiermee op een nette manier afscheid aan de poort van de werknemers van V&D, en straks van die van de Bijenkorf, M&S, Hunkemöller en Praxis. Dat waarderen wij."

De vakbond heeft nog geen enkele aanwijzing dat er reorganisaties aankomen. SUN heeft in de afgelopen maand V&D gekocht en neemt het strategisch plan van V&D over. Dat duidt op voortbouwen aan V&D, zonder het mes erin te zetten. Binnenkort praat de bond met SUN op zoek naar garanties. De andere Maxeda bedrijven staan nog in de verkoop.

Van der Ploeg: "In het Sociaal plan is veel aandacht voor hulp bij het zoeken naar ander werk. Dat is belangrijk, want het zijn hoe dan ook onzekere tijden. De bond zal er alles aan doen om werkgelegenheid te behouden. Mocht er in de komende jaren blijken dat weer een vervelende ingreep gepleegd wordt in een van de bedrijven, dan hebben we in elk geval voor een goede opvang van de gevolgen gezorgd."

FNV Bondgenoten legt het akkoord aan de leden voor met het voorstel om het te accepteren. Bij de Maxedabedrijven Bijenkorf en V&D werken samen al ongeveer 15.000 mensen.

 

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld