Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Akkoord sociaal plan Hema

Actueel: Sociaal plan HEMA 2019-2020

 

Vorige week is het Sociaal Plan voor de Hema afgesproken. Het vorige Sociaal Plan liep dit voorjaar af en het werd, in het zicht van een mogelijke verkoop, nodig om een nieuw exemplaar te hebben. In een constructief gesprek heeft CNV Dienstenbond een goed Sociaal Plan voor Hema-medewerkers afgesproken.

 

Met dit Sociaal Plan zijn veel sociale gevolgen die kunnen voorkomen bij reorganisaties of overnames opgevangen. Een bedrijf als Hema is altijd in beweging en de aanstaande verkoop hoeft geen consequenties voor medewerkers te hebben, maar als dat onverhoopt wel het geval is, is er nu een prima vangnet.

 

De wens van CNV Dienstenbond was dat medewerkers zoveel mogelijk hun baan behouden, of begeleid worden naar een nieuwe baan als er in de toekomst mogelijk reorganisaties plaatsvinden. Dat is gelukt; medewerkers worden goed begeleid! Ook in het geval er toch geen andere baan gevonden wordt zijn er goed afspraken gemaakt waarbij de oude Kantonrechterformule gehanteerd wordt.
Voor de zekerheid; op dit moment is er geen sprake van wat voor reorganisatie dan ook. Het Sociaal Plan is een doorlopend vangnet voor het geval dat.

 

De kern van het Sociaal Plan is dat er met de medewerker naar een andere baan gezocht wordt in het geval dat werk verdwijnt. De looptijd is twee jaar. Bij onverhoopt ontslag zal de oude kantonrechterformule gehanteerd worden.

 

 

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld