Arbeidsjurist nodig?
088 - 20 50 899

Sociaal plan UWV eindigt januari 2015

Actueel: Sociaal plan UWV 2017-2018-2019

 

Het Sociaal plan UWV is van toepassing op alle medewerkers die een contract voor onbepaalde of bepaalde tijd hebben bij UWV en waarvan het contract eindigt vanwege een reorganisatie. Het sociaal plan loopt tot 1 januari 2015. Onduidelijk is wat gebeurt na 1 januari 2015.

 

Interne herplaatsing binnen UWV

De werknemer krijgt 1 maand voor het vervallen van zijn functie te horen dat hij boventallig wordt. In deze maand wordt gekeken naar interne herplaatsing (andere baan bij UWV). De werknemer heeft bij interne herplaatsing voorrang bij het invullen van vacatures. Eventuele benodigde scholing voor interne herplaatsing is voor rekening van UWV. Als de werknemer binnen deze periode niet herplaatst is, wordt hij boventallig.

  

Externe herplaatsing via outplacementbureau buiten UWV

De zoektermijn voor externe herplaatsing (zoeken van een baan bij een andere werkgever) gaat in op de dag van boventalligheid. Hoe lang de zoektermijn is hangt af van de leeftijd van de boventallige werknemer. Tijdens de zoektermijn behoudt de werknemer zijn salaris. Er wordt gezocht naar interne en externe functies. De werknemer kan worden begeleid door het interne loopbaancentrum van UWV of door een extern outplacementbureau. De kosten zijn voor UWV.

Outplacement vanuit sociaal plan

  

Ontslag en financiële consequenties

De boventallige medewerker met wie het dienstverband op verzoek van de werkgever eindigt, ontvangt met ingang van de WW-uitkering een periodieke aanvulling op de WW. Een boventallige medewerker die zijn arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden wil opzeggen voordat de zoektermijn afgelopen is, ontvangt een percentage van het maandinkomen over de resterende tijd van de zoektermijn.

  

Gratis controle vaststellingsovereenkomst

Bent u een van de boventalligen bij UWV en heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen van uw werkgever? Laat onze arbeidsjuristen uw vaststellingsovereenkomst gratis controleren: gratis check vaststellingsovereenkomst. Of bel 088 205 08 99 en spreek direct een arbeidsjurist.

 

 

Eerdere nieuwsberichten

Informatie, advies & ondersteuning

Check uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindiging-overeenkomst controleren en u ontvangt een vrijblijvend advies.

Gratis aanvragen

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Boekje over de nieuwe wetgeving. Kantonrechtersformule verschillende oplossingen en nog veel meer...

Gratis aanvragen

Contact outplacementbureau

Snel een nieuwe, goedbetaalde baan voor de boventallige werknemer? Wij helpen u.

Gratis aanvragen

Bereken ontslagvergoeding

De hoogte van uw gouden handdruk volgens de kantonrechtersformule is:

€ 0,-
 

Binnen 30 minuten teruggebeld